Als cinc anys, Tony Moore (*1950, Londres) va iniciar els seus estudis de violoncel, piano, clarinet i trompeta. Als vuit va començar el curs infantil de violoncel i clarinet a la Royal Academy de Londres. Mentre encara era a l’escola va tocfar el violoncel i el clarinet amb diverses orquestres aficionades i professionals, grups de cambra, orquestres de ball i de jazz...

Quan va acabar els estudis, va guanyar una beca tant per a la Royal Academy com per a la Guidhall School of Music and Drama de Londres, però va optar per dedicar-se a la música professional, i va afegir el vibràfon i el contrabaix als altres instruments. Moore va treballar a la televisió, estudis de grabació, clubs nocturns, teatres i sales de concerts amb diversos conjunts musicals.

Al cap d’uns anys va començar a centrar-se en el contrabaix i el violoncel, la qual cosa el va posar en contacte amb la faceta més contemporània de la música, como ara el jazz i la improvisació. Al llarg d’aquesta etapa va tocar amb músics com ara Tony Oxley, Derek Bailey, Paul Rutherford, Barry Guy, Evan Parker, Kenny Wheeter, Keith trippet, Keith Rowe, John Tilbury, Eddie Prévost, Elton Dean, alan Holdswoth. Igualment, va grabar, tocar i actuar a la televisió al Regne Unit, Mèxic, Hongria, França, Espanya i els Estats Units. Va actuar als festivals internacionals més prestigiosos, entre d’altres El Festival Internacional de Cuba, el Festival Internacional Cervantino de Mèxic, el Festival Internacional Le Mans de França, el Festival Internacional Dubrecen d’Hongria, el Festival Internacional Novasade de Iugoslàvia i a molts d’altres al Regne Unit, Europa i els Estats Units.

A l’estiu de 1988, Moore va decidir dedicar-se exclusivament al violoncel i va centrar les seves activitats en les actuacions com a solista, va col-laborar amb el Free Jazz Quartet, va treballar en projectes multimèdia amb Bartolomé Ferrando (professor de Belles Arts a la Universitat de Valencia) i va continuar les seves col-laboracions habituals amb Josep Vallribera, les manifestacions artístiques del qual es coneixen a Suïssa, Holanda, Àustria, França, Alemanya i Espanya, a més de les actuacions en solitari a Escandinàvia, Europa i els Estats Units.

Moore ha grabat tot tipus de música amb un fran nombre de conjunts, entre els quals s’inclou el Free Jazz Quartet, format, entre d’altres, per Harrison Smith, Paul Rutherford i Eddie Prévost. A Resound ha col-laborat amb Peter McPhail i Eddie Prévost. Ara el segell discogràfic de música contemporània Matchless Recordings (MRCD22) llança el seu primer CD com a solista, Observations.

Moore no és només o simplement un virtuós del violoncel. El es una d’aquelles persones excepcionalment dotades. L’art, la música i les paraules són indivisibles per a Moore.